Добредојдовте на нашите веб-страници!

Причината зошто густината на површината на машината за пескарење е неконзистентна

При употреба на машина за минирање со песок, ако густината на површината на песокот е неконзистентна, најверојатно тоа е предизвикано од внатрешен дефект на опремата, па затоа треба навреме да ја откриеме причината за проблемот, за да го решиме проблемот разумно и да се обезбеди употреба на опремата.

(1) Опремата за пескарење со брзина на одење со пиштол за пескарење не е стабилна.Кога брзината на пиштолот за прскање е бавна, а на пиштолот за прскање е голема, песокот што го испуштаат двајцата е ист по единица време, но површината на дистрибуција на песокот е мала во првата и голема во втората.Бидејќи иста количина на песок е распоредена на површината на различни области, неизбежно е да се појави густа и неконзистентна појава.

(2) Воздушниот притисок на машината за пескарење е нестабилен во процесот на работа.Кога се користи воздушен компресор за повеќе пиштоли за прскање, притисокот на воздухот е потешко да се стабилизира, кога воздушниот притисок е висок, песокот повеќе се вдишува и исфрла, а кога притисокот на воздухот е низок, тоа е спротивното, т.е. , количината на песок што се вдишува и исфрла е помала.Кога количината на песок е многу, површината на песокот сигурно ќе изгледа густа, додека кога количината на песок е мала, површината на песокот е обврзана да биде ретка.

(3) Растојанието на млазницата од површината на работното парче е премногу блиску и далеку.Кога млазницата на пиштолот за прскање е блиску до површината на деловите, опсегот на прскање е мал, но е поконцентриран и погуст.Кога млазницата на пиштолот за прскање е далеку од површината на деловите, песокот се уште е толку многу испрскан, но прсканата површина е проширена и ќе изгледа редок.

Горенаведеното е причина за неконзистентната густина на површината на песокот на машината за минирање со песок.Според воведот, можеме подобро да го разликуваме проблемот, за брзо да го решиме проблемот и да ја обезбедиме ефикасноста на употребата на опремата.

спас


Време на објавување: Октомври-23-2023 година
страница-банер